4. února 1998 byla založena Základní kynologická organizace Tuchoraz a Českým kynologickým svazem jí bylo přiděleno číslo 621. Zakladatelem a prvním předsedou organizace byl Zdeněk Šafář. Jeho jméno není mezi pejskařskou veřejností žádnou neznámou. Výcviku psů se věnoval od mládí, začínal s německými ovčáky, později přešel na dobrmany a belgické ovčáky. Se svým psem Guss Gold Mičer byl členem vítězného družstva na Mistrovství světa ve výkonu dobrmanů v roce 1997. V roce 2000 byl 2. na Mistrovství republiky dobrmanů v IPO3 a v roce 2002 Mistrovství republiky dobrmanů v IPO3 vyhrál. V roce 2003 založil Psí školu BARBET, zaměřenou kromě sportovního výcviku na výchovu a výběr psů pro potřeby filmařů.

Jeho další plány a aktivity přetrhla 13.7.2004 tragická autonehoda, kterou Zdeněk nepřežil. Byla to rána nejen pro rodinu, ale i pro nás, ostatní členy organizace. Ale život jde dál a tak i naše organizace funguje, jak by si to Zdeněk jistě přál - a pokračuje ve své činnosti.

Vedení organizace převzal Jiří Holoubek, byl zvolený nový výbor. I nám se podařilo pár dobrých věcí. Každoročně pořádáme Memoriál Zdeňka Šafáře, jsme vlastníky pozemku, který jsme zakoupili od Pozemkového fondu a podařilo se nám alespoň částečně oplotit náš cvičák (za přispění dotace z ČKS). Dvakrát do roka pořádáme kurzy poslušnosti pro začínající pejskaře a pejsky, každým rokem na našem cvičišti pořádáme zkoušky a závody,

zkrátka v naší ZKO TO ŽIJE!!!!

Aktualizováno ( Úterý, 08 Duben 2014 17:57 )